Facebook Tunniplaan Toidumenüü Stuudium Outlook Siseveeb Õppematerjalid Opiq Moodle Sisene

AHHAA Teaduskeskuses

3. juuni 2024 | Autor: Tiia Aasmaa

4.a klassi õpilased osalesid 29. mail KIK-i projekti raames AHHAA Teaduskeskuses õppepäeval „Vesi“. Päeva jooksul osaleti kahes töötoas, kus tuli rühmades määrata erinevate vedelike tihedust ja täita uurimisülesandeid, mis olid seotud veega. Vedelike tiheduse määramisel oli vaja teha klaasi kihiline sammas erinevatest vedelikest ja jälgida, mis juhtub. Oma tulemused tuli kirja panna: milline vedelik vajus põhja, milline jäi pinnale. Seejärel vaadati katse tulemused koos läbi ja analüüsiti.

 

Uurimisülesannete täitmisel pidid õpilased uurima Punase mere akvaariumit ja selle elanikke ning täitma ülesanded. Samuti tuli väiksemaid ja suuremaid mulle ning laineid tekitada ja vaadelda, kuidas liigub reoskoopiline vedelik või kuidas liigub veekeeris silindris. Veel said õpilased teada, kuidas tekib udu ja millise jõuga veesammas käele surub.

 

Uurimuslik ahhaa-õpe oli vaga kasulik, sest õpilased said kinnistada olemasolevaid teadmisi ning samas oli ka avastamiseks palju uut ja huvitavat. Vaata pilte.