Facebook Tunniplaan Toidumenüü Stuudium Outlook Siseveeb Õppematerjalid Opiq Moodle Sisene

V Kagu-Eesti tantsupidu “Minu südames”

11. juuni 2024 | Autor: Külliki Arjokesse

V Kagu-Eesti tantsupeo idee autor ning selle peo lavastaja Andre Laine kirjutas oma pai tegemise pöördumises kõikide osalejate poole:

 

„Armas juhendaja ja tantsija!

V Kagu-Eesti tantsupidu “Minu südames” on lõppenud ja hinges on tõeliselt hingematvalt mõnus tunne. 2012. aastal sai pidu loodud eesmärgiga, et kõik nelja maakonna tantsijad tunneksid üheskoos peost rõõmu, kus kõik soovijad pääseksid väljakule olenemata paaride arvust, kus kõik tantsijad kannaksid meie piirkonna rahvariideid, kus peol on repertuaar innovatiivne ning publikule ja tantsijale meelepärane, kus oluline on emotsioon ja tantsijal silm säraks. Nüüd võin käsi südamel öelda, et oleme selle saavutanud ja tänan kõiki inimesi, kes on sellele kaasa aidanud. /…/

Ja muidugi kõige suurem tänu läheb meie tantsijatele, kes suudavad päikselises kuumuses ja tolmus jätkuvalt maksimumi anda.

See kõik on imetlusväärne ja ma olen nii uhke oma rahva üle. Me kõik üheskoos moodustame selle peo ja loodan, et Teie südamed on täidetud armastusega tantsimise vastu. /…/ V Kagu-Eesti tantsupidu “Minu südames” video.

Meie koolist osales tantsupeo protsessis juhendaja Heleri Kruusamägi eestvedamisel neiduderühm Patsikud. Proovid, kaks etendust, tubli annus päikesekuuma – kokku rohkesti imelisi hetki koostantsimisest, üheshingamisest.

 

Aitäh teile, Reio ja Remi, et neidude esinemist armsasti ilmestasite!

Aitäh kõikide patsikute tegemiste toetajatele kodudes!

Armsad lõpetajad patsikud, tants kestma jääb, sest teid kord nõnda ju loodi. Foto: Arved Breidaks, Andres Treial, Videovanad OÜ