Facebook Tunniplaan Toidumenüü Stuudium Outlook Siseveeb Õppematerjalid Opiq Sisene

Toidad kõiki maal ja linnas, meie kallis rukkileib…

4. november 2024 | Autor: Hele Aia

Sügisese koolivaheaja eelne nädal oli algklassides leivateemaline. Õpilased said esitluste kaudu teada leiva ajaloost ja leivaküpsetamise protsessist.

 

Tundides lahendati temaatilisi õpiülesandeid, milleks olid erinevad tekstülesanded, lugemispalad, mõistatused, muu rahvapärimus ning kunsti-ja loovtööd.

 

Informaatikatunnis otsisid õpilased leivatoitude retsepte ja võileibade pilte ning kooli köögiklassis oli võimalik lihtsamaid leivatoite ise valmistada.

 

4.a klass valmistas einevõileibu, küüslauguleivakesi, riivleivamagustoitu ning leivasuppi, 2.a klass valmistas koos klassijuhatajaga võileivatorti.

 

Õpilasesindus koos huvijuhiga kutsusid õpilasi viktoriinile. Küsimused puudutasid teemakohaseid mõistatusi, pildiküsimusi ning lahendada tuli ristsõna.

 

Peaaegu kogu koolipere osales leibade degusteerimisel ning valis lemmikuteks Lõuna Pagari Värska Tummõ, Eesti Pagari Kanepiseemne leiva ja Musta vormileiva. Rohkelt kiidusõnu jagus koduleivale, mille küpsetas Airi Varik.

 

Nädala lõpetas kohtumine Eesti Leivaliidu presidendi Uno Kaldmäega, kes rääkis leiva tähtsusest eestlaste toidulaual ning selgitas eri leibade küpsetamise tehnoloogiaid.

 

Meeleolukal kontserdil esitasid õpilased leivateemalisi laule ja tantse, mis olid selgeks õpitud muusika- ja tantsutunnis.

 

Aitäh kõikidele klassijuhatajatele ja aineõpetajatele sisuka nädala läbiviimise eest. Suur tänu kodustele, kes aitasid sisustada nädala maiustamise ja krõbistamise hommikuid. Vaata pilte.